Samenvatting Nederlands elftal tegen Roemenië

nederlands-elftal

Het Nederlands elftal speelde vandaag tegen Roemenië. De wedstrijd werd gespeeld in Roemenië en er waren meer dan 50.000 supporters aanwezig.

Vandaag speelde het Nederlands elftal tegen Roemenië, Aan het begin moest het Nederlands elftal even in komen maar na een snel doelpunt door Lens (in de 9de minuut) werd het Nederlands elftal wakker. Robin van Persie stond in de spits en hij speelde een best wel goede wedstrijd. Na dat het Nederlands elftal erg aanvallend speelde kreeg Martins Indi een kans en die scoorde hij ook de stand was toen 2-0. Maar kort voor de rust kwam Roemenië terug met een doelpunt door Marica waardoor de stand 2-1 was. De supporters moedigde Roemenië erg aan waardoor het Nederlands elftal veel fouten maakte, gelukkig werd er niet door deze fouten gescoord. Net voor de rust kreeg het Nederlands elftal een counter waarmee Narsingh de bal had, net voor het strafschop gebied werd hij onder uit gehaald en de schotse scheids vond dat dit een Penalty was en hij gaf ook die Penalty. Van der Vaart nam de penalty en hij scoorde ook in de penalty, de stand was toen 3-1. Het Nederlands elftal ging de rust in met 3-1.

Rafael van der Vaart speelde erg goed waardoor er veel aanval in het spel kwam. Aanvoerder Kevin Strootman kreeg nog een gele kaart in de 52ste minuut. Het Nederlands elftal zorgde er voor dat in de 60 t/m de 80ste minuut het spel erg dood werd waardoor Roemenië geen kansen kreeg. Na de 80ste minuut maakte Martins Indi een kleine fout waardoor een Roemeense speler in het strafschop gebied op de grond viel, iedereen dacht dat het een penalty werd maar de schotse scheids koos er voor om geen penalty te geven. Na dit werd het spel verstoord door spelers van Roemenië, na een protest tegen de scheids (van de Roemeense kant) kreeg Razvan Rat een gele kaart. Na dat Lens viel kreeg hij ook nog is een gele kaart vanwege een schwalbe tijdens die ruzie ging Louis van Gaal zich er ook mee bemoeien, gelukkig liep dit niet uit de hand. Na dat het spel weer hervat werd kreeg het Nederlands elftal in de 86ste minuut een kans door een voorzet van Narsingh waardoor Robin van Persie de bal er in kon schieten. In de 88ste minuut werd Lens gewisseld voor Elia. De wedstrijd eindigde in de 93ste minuut.

De eindstand: Nederland tegen Roemenië is geëindigd op 4-1.

Het Nederlands elftal heeft uit 4 wedstrijden 12 doelpunten gehaald.

Poule stand:
1. Nederland
2. Roemenië
3. Hongarije
4. Turkije
5. Estland
6. Andorra

Hardloop-geest